Live Haug Hilton – 2014

 

Roar Kjærnstad (født 24. april 1975 i Stange) er en norsk billedkunstner bosatt på Eidsvoll, med atelier i Oslo tilknyttet Senter for Frie Kunster. Han arbeider med oljemaleri, tegning, grafikk og trykk, i en klassisk figurativ tradisjon med vekt på håndverket.

Kjærnstad er utdannet ved Nansenskolens kunstlinje (199697) og Royal Art Academy i Antwerpen (200104). Han har siden 1999 stilt ut i Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Belgia og Spania, og har undervist i tegning og maling både innenlands og i Sverige. Hans verker er kjøpt inn av en rekke private institusjoner i Norge og i utlandet.

 

OM LKV
Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) fyller hele tidligere Lademoen skole i Trondheim, en bygning fra 1906 på ca. 3.400 m2. Bygningen har fire fulle etasjer pluss kjeller og rommer 36 atelierer, 2 gjesteatelierer, 2 prosjektrom, verksteder for tre- og metallarbeid, grafikkverksted, mørkerom for foto, dataverksted, redigeringsutstyr for video samt kontor og felles sosialt rom («Den Hvite Elefant»). Til Namsos kunstforening kommer Markus Lantto, Anne Helga Henning, Anne- Tove Huse, Ann Lundström, Kristina C Karlsen, Åse Hunstad, Sonja Schultz, Monika Wancke, Torhild Aukan, Barbro M Tiller, Hermann Isaksen, Ellen Sofie Griegel, Håvard Stamnes, Jan Erik Evjen, Kari Elise Mobeck, Robert K Nilsen, Märit Aronsson og Per Formo.

 

Live Haug Hilton (født 1985, Hønefoss) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, avdeling Kunstakademiet, og er nå basert i Oslo. Hilton kunstneriske praksis handler om aspekter ved livet utenfor kunstverdenen, det såkalte hverdagslivet, og kvaliteter og skjønnheten med det livet. I arbeidene hennes har hverdagslige steder og landskaper vært hovedfokus, med en fasinasjon for industri og arbeiderklasseområder. Utstillinga i Kunstmuseet Nord-Trøndelag er en utstilling av fotografier Hilton blant annet tok i Namdalen da hun bodde i Namsos som Namdalsstipendiat, tidligere i år. Også i disse arbeidene er det industrien og det som følger med som er i fokus.

www.livehaughilton.com